Wie zijn we?

Wie zijn we? Iedereen bij Jewel Labs is een creatieve professional. Dit stelt ons in staat om solide, goed doordachte systemen te bouwen.

Management
Wie zijn we?

Lancelot Schaper

CIO. Schrijver, martial artist en filmliefhebber. Maar vooral een ervaren informaticus (UvA) met vele jaren ervaring in de architectuur van real-time, high-demand en bedrijfskritische applicaties. In 1996 was Lancelot betrokken bij de ontwikkeling en uitrol van het eerste virtuele warenhuis (IBM, ABN AMRO en Casema) waarbij ook de eerste secure payment (SET) in Nederland werd gedaan. Ook is hij co-auteur van twee specialistische redbooks van IBM/ITSO op het gebied van database integratie en transactionele systemen. Als onafhankelijk specialist heeft hij meerdere grote applicaties op zijn naam staan zoals het internationale transactiemanagement-systeem van Q-Park en een investeringsanalyse-applicatie voor onroerend goed. Lancelot is de oprichter van Jewel Labs dat zich sinds 2008 bezighoudt met de realisatie van het nieuwe generatie ticketing- en transactiesysteem Z-Tickets.

Jewel labs | Wie zijn we? 2

Joost van Vollenhoven

Commercial Director. Joost startte na zijn studie bedrijfseconomie (UvA) als marketingtrainee bij Unilever. In 1996 kwam hij in aanraking met CRM en ontwikkelde voor het merk Robijn een nieuwe methode om CRM binnen Fast Moving Consumer Goods te gebruiken. Na bij Unilever verschillende leidinggevende marketingposities in binnen- en buitenland te hebben doorlopen, werd Joost in 2007 zakelijk directeur van het internationale modehuis Viktor & Rolf, waar hij onder andere betrokken was bij de verkoop van een meerderheidsaandeel in het bedrijf aan de Diesel Groep. Vanaf maart 2009 is Joost partner bij Jewel Labs waar hij verantwoordelijk is voor de commerciële zaken.Filosofie

Software die werkt

Onze filosofie: wij vinden dat computerprogramma’s maar één doel hebben: doen waarvoor ze gemaakt zijn op de makkelijkst mogelijke manier. Computers zijn er immers om ons te dienen en het leven te vergemakkelijken en niet andersom. Voor ons is een systeem pas geslaagd en echt succesvol als alle gebruikers er met plezier mee werken. Met datzelfde plezier ontwerpen en realiseren wij nieuwe systemen die de verwachtingen van onze klanten overtreffen.

Betrouwbaar

Bij elk computersysteem draait alles om betrouwbaarheid. Onze uitgebreide ervaring in grootschalige real-time transactiesystemen en onze kennis van de nieuwste techniek in programmeren en het Internet, dragen bij aan de betrouwbaarheid die wij bieden; zowel in onze producten als in onze persoonlijke benadering. En terecht, want er is niets zo frustrerend als verloren data of gemiste omzet.

Simpel

Bij Jewel Labs houden we van de uitdaging om de meest complexe problemen simpel in de oplossing te laten lijken. Sterker nog, we vinden dat computers precies om die reden gemaakt zijn. We staan voor simpelheid aan de gebruikerskant van het systeem –de complexiteit aan de achterkant regelen wij wel.

Gebruiksvriendelijk

Net als anderen, hebben we onze portie gehad van systemen waar niet mee te werken viel. We willen niet dat onze gebruikers ingewikkelde codes moeten onthouden om data uit ons systeem te halen, of te lang moeten wachten tot een verzoek is afgewikkeld. We geloven niet in systemen waarbij de gebruikers dagenlang getraind moeten worden voordat ze weten wat ze moeten doen.
We geloven in intuïtieve communicatie met de gebruikers, of ze het systeem nou vaak gebruiken of juist niet. Je ziet wat nodig is, drukt op de juiste knop en het werkt. Direct en foutloos.

Flexibel

Al onze systemen zijn gebouwd vanuit een modulaire opzet: toon wel wat gewenst is, verberg de rest. Heeft u meer functionaliteit nodig? Een CRM module, een uitbreiding van de prijsregels of een koppeling met de boekhouding? Zeg het maar, en we voegen het toe, zonder dat het systeem overhoop gehaald hoeft te worden of dat gebruikers moeten stoppen met hun werk. Dit levert een hoog niveau van flexibiliteit op, zonder gedoe of grote financiële consequenties.

Juwelen

Bij Jewel Labs bouwen we alleen juwelen. Door complexiteit om te buigen tot iets intuïtiefs, gebruiksvriendelijks en begrijpelijks, bouwen we juwelen van applicaties voor het web en mobiles.

De nieuwste technieken

Jewel Labs gebruikt de nieuwste technologieën, zoals Ruby on Rails, AJAX en Objective-C. Om onze klanten flexibiliteit te bieden, gebruiken we cloud computing en high-availability clusters als infrastructuur.

Creativiteit

Iedereen bij Jewel Labs is een creatieve professional. Dit stelt ons in staat om solide en goed doordachte systemen te bouwen. Door gebruik te maken van Agile ontwikkeling, kunnen we snel inspelen op veranderingen.