Vacature Support en Implementation Consultant

Support & Implementation Consultant

Vind je het leuk klanten te helpen, problemen op te lossen, een spin in het web te zijn, met systemen te werken? En dat allemaal binnen een sterk groeiend bedrijf voor de culturele sector? Dan is onze vacature van Support & Implementation Consultant vast iets voor jou!

Functie
Als Support & Implementation Consultant verzorg je samen met twee collega’s de eerste lijn support voor onze klanten. Je geeft uitleg aan klanten, telefonisch en via e-mail over ons systeem Z-Tickets (‘hoe doe ik…’), analyseert rapportages en lost gebruikersfouten op. Uiteraard houd je contact met de klant over de status van zijn supportvraag en informeert hem over nieuwe releases en ander nieuws. Indien nodig escaleer je problemen naar development.
Daarnaast begeleid je in nauw contact met onze klanten de implementatie van ons systeem Z-Tickets bij nieuwe klanten, van handtekening tot livegang. Je voert nieuwe klanten op, maakt tickettemplates aan, configureert de koppeling tussen Z-Tickets en andere systemen en test de implementatie met de klant. Je installeert printers ter plekke en hebt contact met systeembeheer over de installatie van kassacomputers.

Als je goed bent ingewerkt schrijf je (online) handleidingen voor klanten en maak je hier updates van. Ook geef je trainingen aan klanten over het gebruik van Z Tickets.

Functie-eisen
· HBO werk- en denkniveau
· Affiniteit met de culturele sector is een must, een (werk)achtergrond bij culturele instellingen een duidelijke pre
· Handig met computers en IT (bedreven in excel, ervaring met HTML, CSS)
· Logisch/abstract kunnen denken
· Zelfstandig kunnen werken
· In staat om verschillende ballen tegelijk in de lucht te houden en een hoog werktempo aan te kunnen
· Dedicated: werkt liever een uur door om het werk af te krijgen
· Gestructureerd en nauwkeurig
· Sterke communicatieve vaardigheden: duidelijk dingen uit kunnen leggen, je kunnen inleven in de situatie bij de klant, intern en extern iedereen op de hoogte houden
· Ook schriftelijk een goede beheersing van de Nederlandse taal
· Geduldig, positief ingesteld, doortastend

Wij bieden
Een fulltime functie (80 of 90% in overleg mogelijk) in een zelfstandige, levendige, no-nonsense en commerciële werkomgeving. Eerste contract: 8 maanden, daarna verlenging.

Wie zijn we?
Jewel Labs is een sterk groeiend bedrijf dat gebruiksvriendelijke, web-based kaartverkoopsoftware voor culturele instellingen (Bioscopen, Theaters, Musea, Festivals, etc.) ontwikkelt. Het is onze missie om het verkopen van kaartjes voor onze klanten makkelijker, flexibeler en effectiever te maken. Kaartverkoop via verschillende websites, kassa’s en wederverkopers sluiten daarom binnen onze applicatie Z-Tickets naadloos op elkaar aan. Kijk voor meer informatie op www.jewellabs.nl en z-tickets.nl.

Jewel Labs is gevestigd in het inspirerende ‘Pand Noord’ in Amsterdam, twee bushaltes van het Centraal Station.

Interesse?
Geïnteresseerd in onze vacature van Support & Implementation Consultant? Stuur je sollicitatie (motivatie en CV) naar Nancy Schaper via jobs@jewellabs.net.